Translate

srijeda, 30. srpnja 2014.

Papiga stigla(Osnovne informacije za prve dane)

Rukom hranjena ptičica stigla ili ste si došli kod nas osobno izabrati,ili je stigla dostavom.
Papiga se nalazi u kutiji...
Maknite moguće opasnosti mačka,pas ljubomorni,otrovno sobno bilje,otvoreni prozor,vruća peć...
Ukoliko mislite pticu i pustiti da leti svakako navucite zavjesu ...
Lagano ju izvadite .
Ako ste uzeli rukom hranjenu -pitomu tu sad kreću razlike rukom hranjena je naučena na ruke i ne boji sigurno malo put i nova okolina imaju utjecaja ali ne baš prevelikoga pa ukoliko ste uzeli pitomu odmah prvi dan se mazite,držite ju po rukama,malo usporenije i nježnije,stavite na dlan jednom rukom mazite i lagano i pridržavajte  ...Ukoliko je dostava duže trajala svakako joj omogućite da se ptičica najede sjemenke,posuda s vodom i dosta voća kruške/jabuke ili narezana mrkva.
Ono što je bitno da vaša ptičica samo za  prve dane dobije posudu za vodu i hranu na dno kaveza ...Ovo je obveza samo za prve dane dok ne skuži orginalne posude više mjera opreza radi lakšeg snalaženja.

Npr .za vodu ..poklopac cedevite ...a za hranu tanjurič od kave ili posuda za desert prva 2,3 dana na dno kaveza-
Ukoliko ste uzeli nimfu svakako joj puštajte melodije i zvukove ...nimfe obožavaju zvukove i pjesmice ..a naroćito ovu koju i lako zapamte ...

Rozenkolisima je svakako dobro puštati zvukove s you tuba njegove vrste da se oraspoloži prve dane i bude veseliji.


Ako ste uzeli klasično uzgojenu papigu dajte joj vremena za prilagodbu i moja preporuka je da uzmete odmah dvije da ne bude usamljena .

Kod rukom hranjenih pitomih naša preporuka je da ako ste se odlučili za dvije ptičice i da su u paru ..uzmite ih u razmaku od minimalno 2 tjedna i do maksimalno 6mj da ne bude prevelika razlika u starosti papigica.

Uživajte i ostajemo u kontaktu ..Šaljite slike i zatražite savjete kad vam zatrebaju ..pozz :)






Nema komentara:

Objavi komentar