Translate

srijeda, 30. srpnja 2014.

PROCES PRIPITOMLJAVANJA :)

Pitoma ptičica od prvog dana dolaska u vaš dom,idealan dar za rođendan prijatelju,možda djetetu.
 Papigi iz klasičnoga uzgoja da se privikne na ljudsko društvo treba dosta vremena,vama opet puno strpljenja i volje,ponekad jednostavno i uz sav trud ne uspijemo.
Zato smo se mi odlučili za pitome papige...Ove ptičice imaju svoju priču zašto su pitome i eto je...

Vaša buduća papiga nimfa/rozenkolis/fisher/mala aleksandra nakon što se izlegne iz jaja nakon 20tak dana,ostaje u leglu sa svojom braćom sljedećih 15tak dana u tom razdoblju ptičice još ne vide,bez perja,prve dane uz roditelje papagaje su iznimno bitni jer ptičica dobije sve potrebno da bi bila zdrava i snažna kad odraste.
Kad su ptičice u dobi od 2-3 tjedna izvadimo iz legla,te ih selimo u prostor u našem domu napravljen za male bebe papige,prvo pod inkubator ovdje su obično sljedeća 2 tjedna ovisno o godišnjem dobu.
Od tog trena kreće proces pripitomljavanja.
Za ručnu dohranu,potrebno je puno strpljenja,volje i ljubavi prema papigama,ovakvim načinom se zbližite s bebicama a one se nauče na ruke i ne boje se.
Od dana kad se izvade iz legla  svaki obrok koje "popapaju" u početku 6,7x dnevno,često i par hranjenja preko noći ovisno o vrsti papiga dobiva iz naše ruke pomoću žličice i zbog toga nas ptičica ubrzo prihvati te se ne boji jer smo im postali doslovno "tata i mama"
Kako ptičice rastu tako se i broj hranjenja polako smanjuje kada ptica prođe 6 tjedan polako joj nudimo prelaznu hranu..U tom razdoblju naše ptičice su sve okretnije,sve više se osjećaju prostor,a mi se intenzivnije bavimo s njima manje hranjenjem više druženjem,bavljenjem s njima i igrom.
U dobi od 7-9 tjedna ptičica se uči jesti i piti,zna letjeti ali kako je pitoma ne odlazi baš često na let

nego se drži ljudskog društva..te su većina u toj starosti spremne za novi dom.

Nema komentara:

Objavi komentar